Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Konec zimy? Prodávají se sněženky

Konec zimy? Prodávají se sněženky

Počasí pobláznilo kolorit v pražských ulicích. Ještě v úterý sněžilo a jinovatkou obalené stromy vypadaly jako šperky z jablonecké bižuterie. Ale už den poté se začaly v pražských ulicích prodávat sněženky. Svazek drobných bělostných kvítků, vnímaných jako symbol příchodu jara, prodává květinářka na Havelském trhu za pětadvacetikorunu. Sněženka podsněžník sice vylézá ze země ještě v době, kdy ji kryje sníh, ale letos si pospíšila.

„Vloni byste o ni touhle dobou nezavadili. Letos sněženky a bledule rozkvetly už v lednu,“ potvrdil ředitel Botanické zahrady Univerzity Karlovy Václav Větvička. Jejich prodej na trzích nekritizuje. Sněženky a bledule patří k přísně chráněným rostlinám, ale tržiště většinou zásobují pěstírny. V okolí Prahy se sněženky volně nevyskytují.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:25

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze