Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Dvě fakulty UK pořádají workshopy pracovních příležitostí

Dvě fakulty UK pořádají workshopy pracovních příležitostí

Praha 31. ledna (ČTK) - S hledáním budoucího zaměstnání by měly vysokoškolským studentům i absolventům pomoci workshopy pracovních příležitostí, které 22. března pořádají Přírodovědecká fakulta a Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy. Po zkušenostech z minulých let, kdy na tyto akce přišly stovky studentů a účastnily se jich desítky firem, očekávají pořadatelé velký zájem i letos, uvedla Kateřina Hlatka z projektu CareerMarket, který se na akcích podílí.

CareerMarket se dlouhodobě zabývá zprostředkováním kontaktu mezi soukromým sektorem a vysokými školami. K tomuto účelu zřídil stejnojmenný webový portál, kde mohou firmy inzerovat nabídky zaměstnání či stáží. Budoucí absolventi tam také naleznou rady personalistického charakteru a zároveň tam mohou vložit svůj životopis.

Letošní březnové akce jsou součástí projektu Komunikace, brána k výzkumu. Jeho partnery jsou kromě pořádajících fakult také Provozně ekonomické fakulta České zemědělské univerzity a Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy.

Firmy, které se neobejdou bez vysokoškolských specialistů, na jejich výběr vynaloží nemalé náklady. Jako jednu z cest ke kvalitním zaměstnancům v poslední době řada společností volí přímý kontakt s absolventy na půdě jejich mateřské vysoké školy. Dobrou příležitostí jsou veletrhy či workshopy pracovních příležitostí. Veletrh pracovních příležitostí pořádala loni v listopadu Provozně ekonomická fakulta České zemědělské univerzity spolu s projektem CareerMarket a studentskou organizací AISEC.

Společným cílem těchto akcí je vytvoření systému spolupráce mezi vysokými školami a podnikatelským sektorem při využívání lidských zdrojů. Propojení průmyslu a talentů tak může být cenným zdrojem pro nové nápady. Finančně je projekt podporován Evropským sociálním fondem.

Přihlášky k účasti na obou workshopech je možné podávat již nyní na internetové adrese www.careermarket.cz/Novinky.

vh snm



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:23

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze