Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Bolzanova cena

Bolzanova cena

Univerzita Karlova v Praze ocenila 18 odborných a vědeckých prací Bolzanovou cenou. Prestižní cenu v pražském Karolinu získalo 12 mladých lidí za magisterskou, čtyři za doktorskou, jeden za bakalářskou a jeden za soutěžní práci.

V letošním ročníku ocenila odborná porota například magisterské práce Jiřího Vody Mezery v právu a Anny Blabolové Kvalita života osob s Parkinsonovou nemocí se zaměřením na oblast řeči a komunikace nebo doktorskou práci Veroniky Bílkové Úprava vnitrostátních ozbrojených konfliktů v mezinárodním humanitárním právu. Zkušenosti z dlouholetého pobytu v Británii využila absolventka pedagogiky Veronika Balíčková ve své práci Kurikulární reforma ve Velké Británii a její hodnocení, která může sloužit jako inspirace pro řešení současných problémů v českém školství.

Bolzanova cena se uděluje studentům univerzity v oborech právních, ekonomických, matematických a společenskovědních. Při jejich posuzování se hodnotí originalita myšlenky, přínos pro rozvoj poznání, obsahová a formální kvalita a metodická vyspělost. Ocenění získávají diplom a peněžitou odměnu. Jméno Bernarda Bolzana nese cena díky patnáctileté pedagogické činnosti významného matematika a filozofa na Univerzitě Karlově na počátku 19. století.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:24

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze