Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Zlínskou univerzitu čeká letos volba rektora

Zlínskou univerzitu čeká letos volba rektora

Zlín 20. února (ČTK) - Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně čeká letos volba rektora. Současnému rektorovy Petru Sáhovi, který univerzitu vede již šest let, vyprší na jaře tříleté funkční období.

Návrhy na jeho nástupce je možné podat do 15. března do 16:00. Volba se uskuteční 26. března na zasedání akademického senátu. Vyplývá to z informací na internetových stránkách školy www.utb.cz.

Návrhy kandidátů podávají členové akademické obce a správní rada univerzity či ministr školství. Mohou navrhnout i více kandidátů.

Nynější rektor Petr Sáha je profesorem v oboru materiálového inženýrství. Studoval na zlínské Technologické fakultě Vysokého učení technického Brno.

Univerzita Tomáše Bati funguje ve Zlíně šestým rokem. K fakultě technologické, managementu a ekonomiky, multimediálních komunikací a aplikované informatiky přibyla letos fakulta humanitních studií. Zájemcům nabízí například obor anglický jazyk pro manažerskou praxi, který se vyučuje v českém a anglickém jazyce, německý jazyk pro manažerskou praxi, porodní asistentka, všeobecná sestra či sociální pedagogika.

V tomto akademickém roce má univerzita přes 10.000 studentů, loni jich bylo 8600. Pracuje na ní téměř 700 zaměstnanců.

slu snm



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:29

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze