Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Prezident Václav Klaus dnes jmenuje pět nových rektorů

Prezident Václav Klaus dnes jmenuje pět nových rektorů

Praha 20. února (ČTK) - Prezident Václav Klaus dnes na Pražském hradě jmenuje pět nových rektorů veřejných vysokých škol. Ke konci roku 2006 je zvolily akademické senáty jednotlivých univerzit. Tři rektoři byli zvoleni poprvé, dva vstupují do druhého funkčního období. Dnešním jmenováním se mezi 25 rektorů českých veřejných vysokých škol zařadí jediná žena.

Ženou mezi rektory je Iva Ritschelová, kterou zvolil akademický senát Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Noví rektoři se postaví do čela Ostravské univerzity v Ostravě a Slezské univerzity v Opavě. Staronoví rektoři vstupují do dalšího funkčního období na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích a na Západočeské univerzitě v Plzni.

Noví i staronoví rektoři se ujmou funkcí 1. března a vykonávat by je měli do roku 2011. Na základě novely vysokoškolského zákona se funkční období rektorů prodloužilo z původních tří na čtyři roky.

Na volbě rektora se musí shodnout nadpoloviční většina členů akademického senátu jednotlivých vysokých škol. Podle údajů Ústavu pro informace ve vzdělávání je v ČR 64 vysokých škol, z toho 25 veřejných a státních.

hck kš


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:27

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze