Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Geoff Hoon jednal v Praze o euroústavě

Geoff Hoon jednal v Praze o euroústavě


Jan HRUBEŠ, redaktor

--------------------

Náměstek britské ministryně zahraničí pro Evropskou unii Geoff Hoon v Praze odmítl, že by Unie byla kvůli nepřijetí ústavy v krizi. Hoon přijel do Česka krátce před začátkem summitu sedmadvacítky v Bruselu. Tématem jeho návštěvy je hlavně budoucnost ústavy, ke které má britská i česká vláda zatím zdrženlivý postoj.


redaktor

--------------------

Evropská ústava, bezpečnost, globální změny klimatu. Témata krátké návštěvy Geoffa Hoona v Česku jakoby kopírovala věci, jimž se bude ve čtvrtek a v pátek věnovat sedmadvacítka na svém summitu. Hoon v projevu ke studentům Univerzity Karlovy odmítl, že by se Unie kvůli nepřijetí ústavy nacházela v krizi. Souhlasil zároveň s pozicí české vlády, a sice, že východiskem pro novou ústavu bude text té současné.


Geoff HOON, náměstek britské ministryně zahraničí pro EU

--------------------

Pochybuju, že by v červnu kdokoliv řekl: "Začněme úplně znovu," ten starý dokument vznikl po kompromisech, které se domlouvaly roky.


redaktor

--------------------

K debatě o budoucnosti Unie a roli České republiky v ní chce přispět i Univerzita Karlova samotná.


Václav HAMPL, rektor UK

--------------------

Cítíme tu potřebu a snad i povinnost vůči společnosti k tomuto poskytnout nějakou půdu, začít vést debatu, diskusi, o čem by to vlastně mělo být, to naše předsednictví.


redaktor

--------------------

Cílem Hoonovy návštěvy v Praze je především seznámit se s novou českou vládou a pokusit se domluvit společný postoj k některým evropským otázkám. Už na konci týdne ale úsměv jednání evropských leaderů provázet nemusí. Na summitu se mimo jiné čeká ostrý boj o to, jakým směrem by se debata o ústavě měla ubírat.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:31

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze