Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Descartesova cena

Descartesova cena


Jaromír MAREK, moderátor

--------------------

V Bruselu dnes bude udělena Descartesova cena za vědu a výzkum, kterou každoročně předává Evropská komise. I letos má šanci získat prestižní cenu český vědec. Mezi nominovanými je profesor Ladislav Rob. Z Bruselu informuje tamní zpravodaj Českého rozhlasu Vít Pohanka.


Vít POHANKA, redaktor

--------------------

Descartesovu cenu udílí Evropská komise od roku 2000, a to ve dvou kategoriích - za vynikající úspěch ve vědecké výzkumné spolupráci a vynikající vědeckou komunikaci. Je dotovaná více než jedním milionem čtyřmi sty tisíci eur, tedy asi osmatřiceti miliony korun. Tato částka se rozděluje mezi oba týmy. Mezi projekty nominovanými letos na ocenění je i sledování zdrojů vesmírného záření, na kterém se podílí profesor Ladislav Rob z Karlovy univerzity. V minulých letech byli v oceněných kolektivech Češi hned několikrát a v roce 2004 se cena slavnostně udílela v pražském Rudolfinu.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:31

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze