Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Jestli bych jel znovu? Určitě!

Jestli bych jel znovu? Určitě!

Ivan Landa z Filozofické fakulty UK v Praze strávil dva semestry studiem filozofie na univerzitě v německých Tubinkách (Tübingen).


* LN Bylo těžké získat stipendium?


Stipendium jsem získal až napodruhé – od DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst neboli Německá akademická výměnná služba – pozn. red).


* LNV čem byl největší rozdíl proti studiu v ČR?


Přednášejí především profesoři, výjimečně docenti, což se také odráží ve vysoké kvalitě přednášek; v seminářích je pak kladen větší důraz na pečlivou práci s primárním textem a také se sekundární literaturou. Existují čilé kontakty s jinými německými a zahraničními univerzitami, takže v průběhu roku lze navštívit četné hostovské přednášky.


* LN Co bylo na pobytu v Německu nejtěžší?


Navázání přátelských kontaktů s německými studenty. Měl jsem dojem, že se během svých studií setkávají s tolika novými zahraničními studenty, že jsou rezervovanější a o navázání kontaktu tolik nestojí.


* LN Dalo se se stipendiem vyjít?


Ano. Desetiměsíční stipendium mi umožnilo setrvat rok v Tübingen, obstarat si odbornou literaturu (k čemuž slouží zvláštní finanční příspěvek) a podniknout několik studijních cest na jiné německé univerzity.


* LN Jel byste do Německa studovat znovu?


Určitě.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:34

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze