Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Dvě fakulty UK připravují workshopy pracovních příležitostí

Dvě fakulty UK připravují workshopy pracovních příležitostí

Praha 13. března (ČTK) - Workshopy pracovních příležitostí uspořádají 22. března Přírodovědecká fakulta (PřF) a Matematicko-fyzikální fakulta (MFF) Univerzity Karlovy. Den setkání studentů se zástupci firem na akademické půdě je součástí projektu "Komunikace - brána k průmyslu," který rozvíjí spolupráci mezi školami a soukromým sektorem.

Projekt podle tvůrců reaguje na nedostatečnou komunikaci vysokých škol s podnikatelskou sférou. "Se stoupajícím počtem absolventů vysokých škol mezi nimi roste konkurence," řekla na dnešní tiskové konferenci vedoucí projektu Karolina Šolcová. Mladí lidé by proto měli navazovat kontakty s budoucími zaměstnavateli už v době studia.

Školy se podle Šolcové na druhé straně potřebují připravit na reformu financování, která počítá s přílivem zdrojů ze soukromého sektoru. Myslí si, že díky projektu, který rozvíjí systematickou spolupráci, si mohou s firmami vyjasnit požadavky na profil budoucích absolventů a výzkumnou činnost.

Součásti projektu je portál CareerMarket.cz, kde firmy inzerují své nabídky. Studenti si jeho prostřednictvím mohou najít téma pro diplomovou práci, prázdninovou stáž, exkurzi nebo přímo zaměstnání.

"Týdně se na něj připojí asi 800 až 1000 lidí," tvrdí Šolcová. Největší zájem je o personální poradenství, návštěvníky například zajímá, jak správně napsat životopis nebo se připravit na pohovor. Na druhé straně podle Šolcové zveřejňuje své nabídky asi 250 firem. Cílem projektu je, aby se zapojily především společnosti, které mohou zájemcům nabídnout přímo práci ve výzkumu a vývoji.

Na workshopu pracovních příležitostí se loni představilo 22 firem a zúčastnilo se ho asi 400 absolventů. Projekt "Komunikace - brána k průmyslu" je financovaný z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu.

pap mkv


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:33

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze