Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Dobře vyhozené peníze

Dobře vyhozené peníze

Mirek Topolánek si včera prohlédl maketu nové Národní knihovny a pohovořil i s autorem vítězného návrhu. Také projevil „jako premiér“ obavu, aby na stavbu bylo dost peněz.

Což o to, u zakázky za téměř dvě miliardy ze státních prostředků by neměl nikdo předem počítat s tím, že „se prodraží“. Je ale v případě knihovny, na kterou Praha čeká minimálně od konce druhé světové války, otázka peněz ta nejdůležitější? Nikoli.

Nejenže Klementinum je v havarijním stavu a nezvládá příval nových titulů, ale stát navíc dluží tuhle stavbu i své nejstarší univerzitě. Protože Karlově univerzitě byla její knihovna jednoduše postátněna. Prioritou dneška je knihovnu postavit, a to pokud možno rychle a samozřejmě bez zbytečného plýtvání penězi. Jestli vláda opravdu fandí vzdělanosti, měla by si být vědoma i toho, že jediná skutečně nová knihovna (v Liberci) by v ČR nebyla postavena, nebýt peněz z Německa.

Hodlá-li pak premiér bojovat proti vyhazování peněz, nechť popatří na skutečně zbytné projekty jako Národní fotbalový stadion či megalomanský záměr pořádat v Česku olympiádu.


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:36

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze