Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Ministryně Kuchtová se seznámila se středoevropskými kolegy

Ministryně Kuchtová se seznámila se středoevropskými kolegy

Vídeň 12. dubna (zpravodaj ČTK) - Podpisem memoranda o další spolupráci mezi ministerstvy školství pěti středoevropských zemí skončila dnes ve Vídni pracovní schůzka ministrů školství z Rakouska, České republiky, Slovenska, Maďarska a Slovinska. Schůzky se za Česko zúčastnila ministryně Dana Kuchtová.

Jak řekla Kuchtová po schůzce ČTK, bylo pro ni setkání hlavně vhodnou příležitostí k seznámení se s partnery ze sousedních zemí a k dojednání dalších dvoustranných kontaktů i k zahájení příprav na české předsednictví v tomto fóru, které připadne na Česko v první polovině roku 2009.

Hlavním tématem dnešního setkání byla flexibilita a kreativita ve výuce. Účastníci se shodli na tom, že je třeba se věnovat ve větší míře vztahům mezi vzděláním, kulturou, kreativitou a inovacemi. V této souvislosti poukázali na význam motivace učitelů a výměny výsledků vědeckých výzkumů na toto téma.

Podle Kuchtové se dva hlavní referáty zaměřily na dva aspekty výchovy k tvůrčímu přístupu - ekonomický a kulturní. V prvním šlo o výchovu budoucích pracovníků, kteří budou schopni přispívat ke zvýšení konkurenceschopnosti svých zemí na světových trzích. V druhém pak o využívání kulturní různorodosti, včetně zapojování menšin a dětí ze sociálně slabých rodin.

František Václavík sd


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:36

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze