Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studenti – senioři děkují profesorům

Studenti – senioři děkují profesorům

Když v roce 1988 profesor Slípka, přesvědčený o nutnosti celoživotního vzdělávání, založil při Lékařské fakultě UK v Plzni Univerzitu třetího věku, možná ani netušil, jak velkému zájmu mezi seniory se bude tento druh péče o stárnoucí populaci těšit. Jestliže v počátcích se studia účastnilo kolem 30 seniorů, v akademickém roce 2005/2006 navštěvovalo U3V na LF UK v Plzni v letním semestru druhého ročníku 134 posluchačů. Ti na závěr dvouletého studia vypracovali závěrečný test. Slavnostní závěr s předáním osvědčení o studiu se uskutečnil v červnu v pražském Karolinu.

V říjnu 2006 byl zahájen již 19. rok studia U3V na LFUKv Plzni. To umožnilo dalším 120 seniorům dvouleté studium. Přednášejícím patří dík za přátelskou atmosféru při výkladu někdy velmi složitých problémů laickým posluchačům. Rovněž i za ochotu odpovídat na zvídavé otázky.

K hezkým zážitkům bezesporu patřil společný zájezd do Domažlic. S moderním sklářským uměním se posluchači seznámili na zámku v Bezdružicích. Prohlídka balneoprovozu a účast na lékařské přednášce v Konstantinových Lázních byla pro ně rovněž velice zajímavá a poučná. Letní semestr opět nabízí lákavé téma: „Člověk ve zdraví a nemoci“.

Jistě bude velká posluchárna Šafránkova pavilonu na LF UK v Plzni v aleji Svobody vždy plně obsazena seniory, z nichž někteří dojíždějí i ze vzdáleného okolí.

Příjemná atmosféra tohoto studia totiž nedovoluje vytváření vrásek na duši, které se nám seniorům zákonitě tvoří na tváři.

Okolektiv seniorů se starají laskavá a milá Doc. MUDr. Helena Zavázalová, CSc. a PaedDr. Růžena Techlová, kterým bychom chtěli za tuto záslužnou práci poděkovat.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:35

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze