Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Novoměstská radnice zve na věž

Novoměstská radnice zve na věž

Novoměstská radnice zahajuje novou sezonu. Pražané mohou od 1. května do 28. října vystoupat po více než 200 schodech na věž a prohlédnout si hlavní město z výšky. Prvního máje budou mít návštěvníci vstup zdarma, řekla včera ředitelka Novoměstské radnice Gabriela Kolářová. Při výstupu si mohou lidé prohlédnout ve druhém patře výstavu o zajímavostech Prahy 2 a ve třetím panoramatické pohledy z věže fotografa Michala Zikmunda.

Na Den dětí se bude na radnici konat fyzikální pouť s různými pokusy a zajímavostmi. Setkání připravuje Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy. „Chceme ukázat, že matematika a fyzika jsou naprosto přirozené a že známky nejsou to nejdůležitější,“ řekla Alena Havlíčková z fakulty.

Ve výstavních sálech radnice se uskuteční i několik výstav. V květnu a červnu to bude Adolf Liebscher – Sláva a zapomnění, která představí jednoho z umělců takzvané generace Národního divadla. V červenci přijde na řadu výstava kreslíře a ilustrátora Bohumila Konečného. Svými kresbami doplnil knihy Jaroslava Foglara a Otakara Batličky. Kreslil karikatury, vtipy, plakáty nebo reklamní materiály. V říjnu se Pražané mohou těšit na výstavu Umělecké besedy, která představí tvorbu osmi desítek svých členů. V listopadu ji vystřídají obrazy Emmy Srncové.

Novoměstská radnice je jednou z osmnácti národních kulturních památek v Praze a první zmínky o ní sahají do roku 1377. Byla také svědkem obou pražských defenestrací.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:38

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze