Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Volte krále Kampusáka

Volte krále Kampusáka

Často slýcháme samou chválu na UK, jakou má tradici a jak je zdaleka nejlepší v ČR. Je to ale skutečně pravda? Co to vlastně je Karlova univerzita? Když se zeptáte studentů, co si představují pod pojmem Karlova univerzita, pravděpodobně uslyšíte mnoho různých definic, podle jejich příslušnosti k té které fakultě.

Osobně znám jen jednoho studenta medicíny. Je to správně nebo špatně? Já se domnívám, že špatně. Prostředí univerzity má být centrem studentského dění, kde se střetávají lidé z různých oborů. Roztříštěnost univerzity má dlouhou tradici, ovšem neznám žádnou špičkovou školu, která by byla obdobně roztříštěna, jako je UK. Sjednocená, na jednom místě umístěná univerzita, může být lépe spravována a řízena, navíc by se dal využít obrovský finanční potenciál, který nabízejí lukrativní nemovitosti, které univerzita vlastní.

Debaty, kam by se taková univerzita v Praze vešla, se však zatím vedou pouze mezi studenty. Takové rozhodnutí by vyžadovalo širokou diskusi napříč celou UK a jistě by se nejednalo o jednoduchou záležitost. Je však do očí bijící, že UK je skutečně poslední školou v Praze, která podobnou debatu nevede. VŠE si postavila nové budovy na Žižkově, ČVUT má zpracovaný projekt budoucího rozvoje a chystá se k jeho uskutečnění. Je UK skutečně tak zkostnatělá, jak se říká? Kdy se najde někdo, kdo bude mít sílu a vůli posunout ji do třetího tisíciletí a vytvořit z ní pracoviště světového formátu? Na tuto otázku skutečně neznám odpověď, zdá se, že toto téma nikoho na rektorátu nezajímá a stalo se pouze záležitostí snílků. Proto vyzývám všechny, komu není osud UK lhostejný, aby vedli otevřenou debatu o její budoucnosti.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:38

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze