Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Zárubová Světlana - Romantička ze stadionu

Zárubová Světlana - Romantička ze stadionu

Televizní moderátorka zachraňuje manželství a jednou možná bude soudkyně


Před časem rozčeřila Světlana Zárubová mediální vody svým odchodem z České televize na Primu. Vedení z Kavčích hor jí přestup mělo za zlé, ale dnes už jsou prý staré sváry zapomenuty.


* * Nezalitovala jste někdy svého rozhodnutí?


Ne, na Primě jsem spokojená. Je to tam menší, takové rodinnější. Všichni se znají, takže když někoho potkáte na chodbě, hned víte, o koho jde a co dělá. Jinak vypadá i zpravodajství, protože vysíláme trochu jiná témata než veřejnoprávní televize.


* * Už vám v ČT odpustili, že jste je, jak říkali, zradila?


Myslím že ano. S mými bývalými šéfy jsme si vše vyjasnili a doufám, že teď už je to smazané.


* * Zůstali vám na starém pracovišti přátelé?


Třeba s Otou Svobodou chodím do posilovny, jsem v kontaktu s Norou Fridrichovou, občas mi napíše Filip Černý. Pořád tam jsou lidé, kteří se ke mně hlásí a ptají se, jak se mám, sledují i mou práci a občas napíší: „Vypadala jsi dobře, vypadala jsi blbě…“


* * Vyhovuje vám klidnější režim?


Ano, vyhovuje. Po letech, kdy jsem točila, dělala vedoucí domácí redakce a moderovala Události, komentáře, jsem byla docela unavená. Navíc syn začal chodit do první třídy, takže i kvůli němu mi ten relativní klid vyhovuje.


* * Týden sloužíte a týden máte volno. Co podnikáte?


Chodím na angličtinu, cvičit, ale hlavně se snažím být s Viktorem, mířím s ním po škole na fotbal a obcházíme jeho kamarádky a kamarády. Snažím se s ním být co nejvíc.


* * Takže jste fandící maminka na fotbalové tribuně?


Přesně tak. Trávím víkendy na stadionech a moje pravidelná strava jsou párky ze stánku. (smích)


* * Třeba se vám to ale jednou vrátí, pokud z Viktora bude prvoligový fotbalista.


No, myslím, že pan trenér by je tam rád dotlačil. Hodně na kluky dupe. Kdyby byl Viktor úspěšný, byla bych samozřejmě ráda, ale na podobné prognózy je ještě brzy. Hlavní je, že ho fotbal zatím baví.


* * Nemáte pocit, že vám kvůli dítěti pracovně něco důležitého utíká?


Kdepak. Dělám práci, která mě baví, a zároveň mám na syna dost času. Jolana Voldánová kdysi řekla, že moderování zpráv je ideální práce pro matku s dítětem, a měla pravdu.


* * Jste přísná matka?


Viktor byl odjakživa živý kluk, a protože moje maminka měla dvě holky a sestra jako první dítě taky holčičku, která si klidně hodinu skládala kapesníčky, tak tohle byla pro naši rodinu velká změna. Musím říct, že na něj moc neplatím, to spíš můj táta. Viktor ženské autority příliš nebere.


* * Vím, že o soukromí zásadně nemluvíte, ale nemůžu se nezeptat na manžela, sportovního redaktora ČT Roberta Zárubu. Spekulovalo se o vašem rozvodu…


Ne, jsme spolu.


* * Plánujete další dítě?


To ne.


* * Jaké vlastnosti zdědil syn po vás a jaké po tatínkovi?


Po tátovi puntičkářství a touhu vyhrávat. Když prohraje, má problém. Po mně je zase lítostivý a lehce ho něco rozhodí. Vypadá jako drsňák, ale ve skutečnosti je citlivý.


* * Chce pracovat v televizi?


Jednou říkal, že chce být komentářem, což je ale dost těžké. (smích) Teď nedávno, když viděl seriál Ordinace v růžové zahradě, zase tvrdil, že by nebylo špatné být doktorem.


* * Ale tam se děj odehrává v gynekologické ordinaci.


On tohle zatím nerozlišuje. (smích)


* * Patříte k těm ženám, které se z přibývajících let „hroutí“?


Je mi třicet čtyři a v jednu chvíli jsem si říkala, že už je to docela dost. Když mi bylo patnáct a někdo řekl, že je mu třicet, tak byl pro mě v podstatě mrtvý. Zatím se ale pořád můžu hýbat a nic mě nebolí. I když Viktor mi nedávno řekl: „Ty jo, ty máš vrásky, ty už jsi stará a já vím, že umřeš dřív než já.“ To potěší, že jo? Stárnutí vidíte hlavně na dětech. Jakmile ti, které si pamatujete jako děti, už mají vlastní ratolesti, vnímáte, že stárnete. Ale až mi bude padesát, bude to horší.


* * Jste štíhlá. Držíte diety?


Snažím se v jídle držet trochu zpátky, protože moc dobře vím, že televize přidává na objemu. Chodím do posilovny, ale abych pravdu řekla, tak tam chodím hlavně proto, abych se pak mohla beztrestně normálně najíst. (smích)


* * Doma vaříte pravidelně?


Moc ne, protože Viktor má ve škole teplé obědy a já nerazím zásadu, že by musel mít i teplé večeře. Občas ale něco uvařím a myslím, že mu to chutná, protože vždycky všechno sní.


* * Vystudovala jste práva. Nechtěla byste se k tomuto oboru vrátit?


Zatím nic takového neplánuju, ale na druhou stranu se tomu do budoucnosti nebráním. Pokud bych se vrátila, usilovala bych o pozici soudce nebo státního zástupce.


* * Dopřejete si občas nějaký jarní romatický víkend či procházku?


Jak už jsem říkala, trávím víkendy buď v práci, nebo na fotbalovém stadionu. To je teď moje romantika. *


Světlana Zárubová (34) Vystudovala Právnickou fakultu UK, ale tomuto oboru se nikdy nevěnovala. Novinářskou kariéru začala v Mladé frontě Dnes, od roku 1996 působila v redakci zpravodajství České televize. Loni začala uvádět hlavní zpravodajskou relaci televize Prima 1. zprávy. Je vdaná za sportovního redaktora ČT Roberta Zárubu, s nímž má syna Viktora (6).



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:40

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze