Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       ANKETA

ANKETA

Studenti přijímací zkoušky často podceňují, shodují se pedagogové vysokých škol. V ČEM ALE JEŠTĚ NEJVÍCE CHYBUJÍ ?


FELIX KOSCHIN

prorektor pro studijní a pedagogickou činnost VŠE v Praze


U testů z matematiky jsou to především neznalosti o elementárních funkcích, tj. například o sinu, cosinu, exponenciále či absolutní hodnotě. Testy z jazyků jsou hodnoceny automatizovaně, takže lze jen obecně odpovědět, že jde o neznalosti gramatiky, protože na tu jsou testy zaměřeny.


TOMÁŠ ZIMA

děkan 1. lékařské fakulty UK v Praze


Chybování uchazečů je velmi individuální, záleží na typu střední školy a rozsahu výuky v předmětech fyzika, chemie a biologie. Pro uchazeče bývá často náročná zejména chemie nebo fyzika.


ŠÁRKA JEŽKOVÁ

proděkanka pro pedagogickou činnost Univerzity Pardubice


Někteří uchazeči nepozorně čtou zaslané požadavky (co s sebou přinést, co si přečíst ap.), někdy si tak dokonce znemožní přijímací zkoušky dělat. Nesoustředí se důkladně na znění otázek a ve vědomostech jsou lepší než ve schopnosti řešit problémy (v logickém myšlení).


TEREZA FOJTOVÁ

mluvčí za Pedagogickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně


Specialitou jsou talentové zkoušky z hudební a výtvarné výchovy, v nichž uchazečům chybí talent, nejsou zruční ve hře na nástroj nebo v pěvecké technice. U zkoušek z cizích jazyků mají problémy s porozuměním náročnějšímu textu. Jedním z důvodů je relativně malá slovní zásoba.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:39

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze