Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Nové obory nabízejí vysoké školy v celé zemi

Nové obory nabízejí vysoké školy v celé zemi

Ačkoliv byl termín pro odevzdání přihlášek ke studiu na vysoké škole 28. února, na některé školy, které otevírají nové studijní obory, se mohou ještě studenti hlásit.

Nové studijní obory v nabídce vysokých škol v celé zemi jsou vždy lákavé. Pokud byste tedy našli nějaký, který by vás zaujal, podívejte se nejlépe na internetové stránky konkrétní školy, kde zjistíte, zda máte šanci se ještě přihlásit.


Praha


Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze zahajuje od akademického roku 2007/2008 v rámci navazujícího magisterského studijního programu „Politologie“ výuku nového studijního oboru „Bezpečnostní studia“, v jehož rámci se studenti seznámí s teoretickými koncepty, aktuálními bezpečnostními hrozbami i bezpečnostní politikou ČR.

Vysoká škola veřejné správy a mezinárodních vztahů v Praze, známá svým vstřícným přístupem ke studentům se zdravotním postižením (mohou na škole studovat zdarma), otevřela regionální pobočku v Hradci Králové, kde by od října 2007 mohlo začít studovat prvních 50 studentů, a to v bakalářském i magisterském studijním oboru „Mezinárodní vztahy a evropská studia“ v rámci studijního programu „Mezinárodní teritoriální studia“.

Univerzita J. A. Komenského v Praze od letošního roku nabízí možnost získat titul MBAa PhDr. V současné době můžete studovat čtyři obory: „Speciální pedagogika“, „Andragogika a vzdělávání dospělých“, „Sociální a masová komunikace“ a „Evropská hospodářskosprávní studia“. Univerzita uvažuje i o vytvoření Fakulty humanitních studií a Ekonomickosprávní fakulty.


Ústí nad Labem


Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem pro akademický rok 2007/2008 rozšířila nabídku bakalářských studií o obory „Stavební chemie“, „Toxikologie a analýza škodlivin“, „Geografie“ a o kombinované studium „Biologie“. Novinkou v oblasti učitelských studií je bakalářské studium „Přírodovědné vzdělávání“, představující první stupeň vysokoškolské přípravy učitelů pro integrovanou výuku přírodovědných předmětů (fyziky, chemie, přírodopisu a zeměpisu) na 2. stupni základních škol. Fakulta užitého umění a designu získala k 22. únoru akreditaci pro obor „Kurátorská studia“ v rámci studijního programu „Výtvarná umění“.


Hradec Králové


Univerzita Hradec Králové přináší hned několik novinek. Fakulta humanitních studií nově otevírá bakalářský studijní obor „Filozofie a společenské vědy“, který je určen studentům se zájmem o filozofii a těm, kteří chtějí získat přehled ve společenskovědní problematice.

Fakulta informatiky a managementu získala akreditaci pro navazující magisterský studijní obor „Aplikovaná informatika“, který se zaměřuje na rozšíření teoretických znalostí a principů souvisejících mimo jiné se zpracováním informací, návrhem a řízením datových struktur, moderními komunikačními prostředky.


České Budějovice


Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích byla v prosinci 2006 přidělena akreditace bakalářského studijního programu „Ekonomika a management“ se studijním oborem „Ekonomika podniku“, který zahájil výuku od letního semestru akademického roku 2006/2007. V současné době probíhá akreditační řízení pro bakalářský studijní program „Stavebnictví“, kde by první studenti mohli začít studovat od října 2007.


Pardubice


Filozofická fakulta Univerzity Pardubice dodatečně otevřela pro akademický rok 2007/2008 studijní obory „Anglický jazyk pro hospodářskou praxi“ (ve studijním programu „Filologie“), obor „Anglický jazyk - specializace v pedagogice“ (ve studijním programu „Specializace v pedagogice“), obor „Učitelství anglického jazyka“ (ve studijním programu „Učitelství pro základní školy“) a nově otevřela studijní obor „Ochrana hmotných památek“ v kombinaci s oborem „Historie“ (ve studijním programu „Historické vědy“).


Jihlava


Vysoká škola polytechnická v Jihlavě nabízí nově bakalářský obor „Počítačové systémy“ v rámci studijního programu „Elektrotechnika a informatika“.

Západomoravská vysoká škola Třebíč od zimního semestru 2006/2007 zahájila výuku v nově akreditovaném bakalářském studijním oboru „Informační management“ v rámci studijního programu „Ekonomika a management“.


Brno


Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Vysokého učení technického v Brně ve spolupráci s Lékařskou fakultou Masarykovy univerzity otevírá od akademického roku 2007/2008 nový interdisciplinární bakalářský studijní program „Biomedicínská technika a bioinformatika“, určený středoškolákům orientovaným na využití nejmodernějších technologií v medicíně. Program poskytne studentům dostatek znalostí pro pokračování v navazujících magisterských programech příbuzných oborů jako biomedicínské inženýrství, systémové inženýrství v lékařství, rehabilitační inženýrství, zdravotnická informatika či matematická biologie na VUT v Brně, ČVUT v Praze či Masarykově univerzitě.


Plzeň


Západočeská univerzita v Plzni v rámci Pedagogické fakulty otevírá jako součást studijního programu „Specializace v pedagogice“ nový bakalářský studijní obor „Psychologie se zaměřením na vzdělávání“ a doktorandům nabídne obor „Teorie vzdělávání v bohemistice“. Na Fakultě aplikovaných věd můžete nově v bakalářském studijním oboru „Mechanika“ studovat specializaci „Stavitelství“. Její absolventi mohou najít uplatnění především v oblasti organizace a informační podpory stavební výroby. Fakulta elektrotechnická rozšiřuje magisterský obor „Dopravní elektroinženýrství a elektronika“ o zaměření na „Automobilovou elektroniku“, který navazuje na tříletý bakalářský obor „Elektronika a telekomunikace“.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:40

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze