Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Proč nerušit přijímačky?

Proč nerušit přijímačky?

Uplynul další rok a čas přijímacích zkoušek se opět přiblížil. Jako každý rok s sebou přinese vítěze i poražené. Nebylo by tedy lepší celý tento proces obejít a ušetřit se tak tohoto každoročního kolotoče? Proč tedy nezrušit přijímací zkoušky úplně?

Ještě minulý rok tento návrh zazníval i z předvolebních programů některých politických stran. Slibovaly zrušení bariér ve školství a otevření školy většímu počtu studentů.

Pokud nechceme, aby klesla úroveň výuky na vysokých školách, bylo by třeba s příchodem většího počtu studentů zajistit nové prostory. Již v současné době totiž některé školy s nedostatkem učeben bojují. S tím jde ruku v ruce také zvýšení počtu pedagogů. Ve snaze zajistit výuku pro velké množství studentů by se mohlo stát, že by kvantita vyučujících zastínila kvalitu. Za zásadní však pokládám následující argument.

Není to tak dávno, co jsem se pokoušela dostat na vysokou školu. A jako mnoho jiných jsem zažila zklamání, když jsem se na žádnou nedostala. Tehdy bych velice ráda uvítala nabídku na zrušení přijímaček. Dnes se však na všechno s odstupem dívám jinak. Druhým rokem studuji na Filozofické fakultě UK v Praze a dostat se sem bez přijímacích zkoušek bych nepovažovala za nejlepší. Jako od budoucího studenta se od vás očekává, že se vybranému oboru již delší dobou věnujete - to znamená určitou úroveň znalosti dané oblasti. Pokud byste ji neměli, nemohli byste ani na ničem stavět. Na opakování a uvádění do problematiky daného oboru zde není moc času. Proto jsou požadavky na přijímací zkoušky mnohdy tak vysoké.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:40

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze