Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Česko patří ke světové špičce v léčbě úniku moči

Česko patří ke světové špičce v léčbě úniku moči

Čeští lékaři z pražské gynekologickoporodnické kliniky 1. lékařské fakulty UK a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze patří ke světové špičce v léčbě úniku moči. Zaznělo to o víkendu na konferenci s mezinárodní účastí, které se v Praze zúčastnilo přibližně tisíc gynekologů z ČR a dalších států.

„Jde o novou operační metodu označovanou TVT-S, která používá velmi krátkou, jen osm centimetrů dlouhou, polypropylenovou pásku ke stabilizaci močové roury,“ řekl na konferenci Právu profesor Alois Martan, prezident konference a zároveň přednosta uvedené kliniky.

Výhodou je, že se zavádí do těla ženy minimum cizorodého materiálu. Operace trvá přibližně 15 minut a od základu změní kvalitu života ženy, která únikem moči trpěla. A takovéto onemocnění má v ČR přibližně 30 procent dospělých žen.

Operační výkon je bezpečný, úspěšnost zákroků je až 95 procent. V nemocnici jsou pouze dva dny a návrat k plnému životu je velmi rychlý. Únik moči se stane například při zvýšení nitrobřišního tlaku, například při kašli, smíchu, sportování atd.

Klinika je od ledna i mezinárodním školicím centrem a vychovává operatéry nejen v ČR, ale i ze zahraničí. Kurzy má obsazeny již téměř na celý rok. „Metoda je úspěšná a je o ni zájem,“ uzavřel prof. Martan.


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:46

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze