Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Nejlepší práci o USA napsal student Právnické fakulty UK

Nejlepší práci o USA napsal student Právnické fakulty UK

Brno 15. května (ČTK) - Českoamerickou cenu pro talentované studenty dnes v Brně získal Jan Petrov z Právnické fakulty Univerzity Karlovy. V druhém ročníku studia zpracoval podnětnou studii, v níž srovnával odpovědnost členů představenstev akciových společností v Česku, Německu a Spojených státech. Ocenění, se kterým je spojena odměna 10.000 korun, předal Petrovovi v Moravské zemské knihovně americký velvyslanec Richard Graber.

    "Práce Jana Petrova je mimořádně informativní a kvalitně zpracovanou mezinárodní komparací, která dosud v česky psané literatuře v této formě chyběla," zdůvodnil novinářům verdikt poroty Marek Svoboda z americké ambasády.

    Soutěž je určena univerzitním studentům, čerstvým absolventům a doktorandům, kteří napsali práci tematicky související se Spojenými státy. Letos byla vypsána na témata týkající se sociologie, práv nebo ekonomiky. Vítěz vedle peněžní odměny získá také možnost vítěznou práci publikovat.

    Letošního laureáta vybírala komise složená ze zástupců velvyslanectví, Mezinárodního politologického ústavu Masarykovy univerzity a dalších expertů.

    tmd mol



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:44

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze