Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Fakultní nemocnice v Praze a Plzni učí stážisty z USA

Praha 10. července (ČTK) - Na 120 studentů medicíny z USA, Kanady, Austrálie a dalších zemí tráví tři červencové týdny na stáži ve fakultních nemocnicích v Praze a Plzni. ČTK to sdělil koordinátor programu Martin Jan Stránský. Mezinárodní stáže organizuje v Česku letos podesáté. Za tu dobu je absolvovalo přes jeden tisíc studentů.

    "Cílem programu je pozitivně ovlivnit základní způsob myšlení mladých mediků a zároveň je seznámit s jiným systémem medicíny, který vzorně dokazuje úspěchy i problémy transformace," uvedl Stránský. Medicínu vystudoval v USA a je profesorem neurologie na Yaleově univerzitě a hostuje i na druhé lékařské fakultě Univerzity Karlovy. V centru Prahy vede soukromou Pokliniku na Národní.

    Na stáži v českých nemocnicích se studenti z celého světa seznamují s praktickou medicínou. Dopoledne tráví na klinikách a na odpoledních seminářích rozebírají různé zdravotnické systémy a modely. Po tři týdny se jim věnuje 25 profesorů a docentů ve Všeobecné fakultní nemocnici, Fakultní Thomayerově nemocnici, Fakultní nemocnici Královské Vinohrady, Ústřední vojenské nemocnici a v Nemocnici Pod Petřínem v Praze a v plzeňské fakultní nemocnici.

    Tuto středu se stážisti setkají na již tradiční neformální diskusi s velvyslancem USA pro Českou republiku Richardem W. Graberem.

    Program stáží v Česku je zařazen jako jediný český program v síti mezinárodního katalogu International Health Medical Education Consortium Catalogue, který nabízí předem schválené stáže studentům amerických lékařských fakult v zemích celého světa.

    nam mal



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:55

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze