Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Červenec 2007
Dětský uzel aktuálního dokumentu Rektor ZČU zřídí komisi na posouzení údajného plagiátorství

Osm renomovaných vědců z Plzně, Akademie věd a z jiných univerzit se bude v Plzni zabývat problematikou údajného plagiátorství, z něhož byl nařčen prorektor ZČU a vedoucí katedry antropologie Ivo Budil. Rektor Josef Průša zadá vědcům otázky, na které bude požadovat jednoznačnou odpověď.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Pedagogické fakulty: ODS zdevalvuje školství

Pedagogické fakulty připravují ostré protestní memorandum proti návrhu poslance ODS Waltera Bartoše. Ten chce prosadit, aby na základních školách mohli vyučovat středoškoláci. Ti by jinak museli školství do roku 2008 opustit, pokud nezačnou studovat.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Cizinci míří do šesti měst za výukou češtiny

Stovky cizinců míří v období prázdnin do České republiky za výukou češtiny. V šesti městech se mohou věnovat nejen jazyku, ale také poznávání kulturního bohatství země. Čekají je přednášky, filmy, divadlo a výlety po památkách.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Studenti odcházejí ze škol za penězi

Vysoké školy se sice otevírají stále většímu počtu zájemců, zdaleka ne všichni však studium dokončí. Příčinou není pouze jeho náročnost, posluchačům vysokých škol také vadí, že na rozdíl od vrstevníků nevydělávají peníze. Mnoho z nich se snaží skloubit školu s prací, často se jim to ale z časových důvodů nepodaří.

Dětský uzel aktuálního dokumentu HN: Firma píše diplomové práce na objednávku

Čeští vysokoškolští studenti si mohou objednat napsání diplomové práce "na klíč". U zlínské firmy referatyzababku.cz zaplatí za osmdesátistránkovou diplomovou práci 17.000 korun. Píšou o tom dnešní Hospodářské noviny (HN), podle kterých už služeb využily téměř 3000 studentů. Podle právníků tak ale studenti porušují zákon.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Fakultní nemocnice v Praze a Plzni učí stážisty z USA

Na 120 studentů medicíny z USA, Kanady, Austrálie a dalších zemí tráví tři červencové týdny na stáži ve fakultních nemocnicích v Praze a Plzni. ČTK to sdělil koordinátor programu Martin Jan Stránský. Mezinárodní stáže organizuje v Česku letos podesáté. Za tu dobu je absolvovalo přes jeden tisíc studentů.

Dětský uzel aktuálního dokumentu 51. letní škola slovanských studií v Praze

Karlova Univerzita zahájila padesátou první letní školu slovanských studií. Je určená pro cizince, kteří se chtějí učit česky. Letos se jí účastní sto devadesát pět studentů.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Pedagogické fakulty: učitelé jen s vysokou

Děkani pedagogických fakult univerzit v Česku zaslali včera Právu oficiální verzi svého memoranda proti současné politice – „Vyjádření k pokusům snížit úroveň přípravy učitelů a ohrozit tak úroveň vzdělávání dětí a mládeže“.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Vysoké školy nabídly uchazečům druhou šanci

Neúspěšní uchazeči o studium na vysoké škole dostanou druhou šanci. Většina českých veřejných i soukromých univerzit vyhlašuje ještě druhé kolo přijímaček na některé obory.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Vláda chystá revoluci pro vysoké školy i vědu

Na rozdíl od změn daní a sociálních dávek se o ní skoro nemluví. Nebudí politické vášně. Na příští prosperitu však bude mít výrazně větší vliv. Kabinet Mirka Topolánka chystá největší proměnu vědy a univerzit za posledních čtrnáct let.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Jak platit vědu (pohled ekonoma)

Každý dobrý manažer ví, že pravidla odměňování ovlivňují chování zaměstnanců. Kde chybí vztah mezi individuálními výsledky a odměnou, chybí i motivace ke kvalitní práci. Když dáte lidem finanční motivaci dělat zmetky, vyrobí je. To platí v mlékárnách, automobilkách, nemocnicích a není žádný důvod, proč by tomu mělo být jinak ve vědě.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Cizinci přijedou v sobotu do Prahy na výuku češtiny

Do Prahy se v sobotu sjedou dvě stovky cizinců, kteří se chtějí učit česky. Letní škola slovanských studií (LŠSS), kterou organizuje Ústav bohemistických studií Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, jim nabídne kromě přednášek také koncerty, filmové projekce nebo výlety.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Vláda se zatím neshodla, jak financovat výuku češtiny cizinců

Ministři se dnes neshodli, jakým způsobem se má platit výuka češtiny cizinců. Povinnost složit jazykovou zkoušku při udílení povolení k trvalému pobytu má přinést novela cizineckého a azylového zákona, o níž nyní jedná sněmovna.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Cizinci se budou v Praze učit měsíc češtinu

Cizinci ze dvou desítek zemí se budou v Praze téměř měsíc učit češtinu. Studenti ve věku od 15 do 80 let přijeli také poznávat českou kulturu. Setkají se s houslistou Jaroslavem Svěceným a dalšími zajímavými českými osobnostmi. Podívají se například na Macochu nebo do Lidic. ČTK to dnes řekla Marie Poláčková, vedoucí kurzu, který připravil Ústav jazykové a odborné přípravy Univerzity Karlovy.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Češi našli v Egyptě sídlo z doby faraonů

Čeští archeologové objevili jižně od egyptské oázy Baharíja dosud neznámé doklady o osídlení z doby stavitelů pyramid. V oblasti egyptské Západní pouště nalezli půdorysy budov, keramiku a nádoby, které pochází z poloviny třetího tisíciletí př. n. l.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Zájem o exotické jazyky roste, v módě je třeba čínština

Zájem o výuku orientálních a méně užívaných jazyků v poslední době roste, shodují se zástupci oslovených jazykových škol. Lidé je studují nejen kvůli profesnímu uplatnění. Pro některé jsou kurzy exotických řečí koníčkem, další se chtějí naučit základní jazykové obraty před cestou do příslušné země.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 01:55

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 16.05 2024 21:36 , © Univerzita Karlova v Praze