Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Zemřel pražský knihkupec Bohumil Fišer

Zemřel pražský knihkupec Bohumil Fišer

Po těžké nemoci zemřel včera ve věku 66 let známý pražský knihkupec Bohumil Fišer.

Knihkupectví v Kaprově ulici poblíž Filozofické fakulty UK v centru Prahy je proslulé. Ani za minulého režimu mu neřekl nikdo jinak než »U Fišera«. Bohumil Fišer do něj nastoupil jako vedoucí v roce 1963 a od té doby v něm zůstal. Počátkem devadesátých let je koupil a 19. března 1991 slavnostně otevřel.

Protože se obchod nachází ve studentské čtvrti, přizpůsobil ho Fišer tomuto prostředí. Kromě nepřeberného množství literatury pro studenty je obchod místem, kam chodí ti nejnáročnější čtenáři a vědí, že seženou téměř vše.

Fišerův obchod je známý i z filmu Ladislava Smoljaka Vrchní, prchni, objevil se v něm také sám Fišer. Proslulé jsou scény, kde prostopášný knihkupec Vrána opakovaně nechává svou podřízenou tlačítkem spustit mechanismus uzavírající obchod, aby měli soukromí. Podle pracovníků knihkupectví však takové tlačítko nikdy neexistovalo.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:00

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze