Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Deníky komentují postup Kuchtové a demonstraci učitelů

Deníky komentují postup Kuchtové a demonstraci učitelů

Praha 12. září (ČTK) - Ministryně školství Dana Kuchtová se ve své funkci trápí a na svěřenou agendu nestačí. Myslí si to komentátor Lidových novin (LN), podle nějž Kuchtová udělala "amatérskou chybu". Minulý týden totiž podepsala smlouvu s agenturou CzechInvest, kterou chtěla zapojit do rozhodování o evropském operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Po intervenci bruselských komisařů, kteří pozastavili schvalování programu, ministryně smlouvu zrušila. Právě pro její omyl s CzechInvestem a pro neschopnost tuto chybu uznat by měla být Kuchtová odvolána, píšou LN.     "Být televizní kamery u toho, když se premiér dozvěděl, jak Brusel umravňuje jeho ministryni školství, režie by zřejmě musela některá Topolánkova slova vypípat," odhadují LN, které připomínají, že premiér Kuchtovou ještě v pondělí hájil. Podle LN má sice Kuchtová v úřadu dobré tipy, ale chybí jí kompaktní tým spolupracovníků a nepodařilo se jí získat ke spolupráci schopné lidi.     Tématu školství se věnuje i Mladá fronta Dnes (MfD), jejíž komentátor se zamýšlí nad včerejší demonstrací učitelů před Strakovou akademií. Konstatuje, že učitelé chtějí to, co chceme všichni: pracovat pokud možno co nejméně za co nejvíce peněz. Jenže stát teď může učitelům zvýšit platy jen nepatrně. Pokud tedy chtějí učitelé vydělávat více peněz, musí podle MfD připustit to, co dnes nesnášejí - buď příliv kapitálu, a tedy kapitalismu do školství, nebo méně učitelů, kteří udělají víc práce. Nebo obojí. "Heslo demonstrace by mělo tedy znít: Vpusťte peníze do škol! Vyhoďte špatné učitele!" uzavírá komentátor.    

tep



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:03

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze