Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Rádio Česko: Bartoš připravil novelu školského zákona

Rádio Česko: Bartoš připravil novelu školského zákona

Praha 3. září (ČTK) - Předseda školského výboru sněmovny Walter Bartoš (ODS) připravil novelu školského zákona, která má například umožnit žákům podávat si více přihlášek na střední školu. Zrušit by měla také výstupní hodnocení žáků devátých ročníků. Bartoš dnes v rozhovoru pro Rádio Česko řekl, že novelu již konzultoval v rámci ODS a s některými kolegy z koalice. Podporu chce ale ještě shánět i u levicové opozice, dodal.     Ministryně školství Dana Kuchtová (SZ) již dříve uvedla, že chystá novelu zákona, podle které by děti mohly v ideálním případě podávat neomezený počet přihlášek. Změny plánovala i ve výstupním hodnocení.     Bartoš dnes řekl, že by novela mohla za určitých okolností platit již příští rok. Počítá přitom ale s hladkou politickou dohodou ve sněmovně i v Senátu a možná i se zrychleným režimem projednání. O nutnosti změn proto chce přesvědčit i opozici. "Není možné ve Sněmovně přijímat zákony prostřednictvím koalice, to znamená o jeden hlas. To potom je velice labilní právní prostředí, které vytváří nejistotu pro školy a vytváří to, že dojde k tomu, že se změní politická garnitura a změní se i podmínky ve školách," řekl.     Bartoš chce novelu předložit ve sněmovně do měsíce. Návrh podle něj reaguje na některé problémy, které ve školách vyvstaly. "Například výstupní hodnocení na konci základní školy podle mého názoru se ukázalo jako věc, která je velmi problematická, může komplikovat dětem v budoucnu život, navíc se odkazuje na velmi vágní formulace ve školním zákonu," řekl.     

ner mkv



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:02

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze