Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Koleje v Hradci podražily, studenti hledají i jiný způsob bydlení

Koleje v Hradci podražily, studenti hledají i jiný způsob bydlení

Hradec Králové 31. srpna (ČTK) - Bydlení na kolejích Univerzity Hradec Králové (UHK) zdražilo oproti loňskému roku přibližně o 15 procent. Studenti především vyšších ročníků hledají ve městě i jiné možnosti ubytování, například pronájmy větších bytů, které si shání více mladých lidí najednou, zjistila v anketě ČTK.     Univerzita Hradec Králové nabízí studentům přibližně 900 lůžek v několika objektech. "Meziročně mírně klesl počet zájemců o ubytování z vyšších ročníků, proto bude mít šanci získat koleje více studentů, kteří nastupují do prvního ročníku," řekl kancléř univerzity Ondřej Tikovský. Nejlevnější ubytování UHK nabízí za 1604 korun měsíčně v budově bývalého rektorátu, nejdražší možností ubytování na kolejích je dvoulůžkový pokoj s internetem na Palachových kolejích, kde student měsíčně zaplatí 2646 korun. "Důvodem zvýšení cen je navyšování nákladů spojených s provozem kolejí," řekl Tikovský. UHK neplánuje výstavbu další ubytovacích areálů, podle Tikovského škola neví ani o soukromém investorovi, který by výstavbu kolejí plánoval.     Realitní kanceláře evidují zvýšený zájem o bydlení pro vysokoškolské studenty každoročně během září. "Největší zájem je v Hradci Králové o byty 3+1, který si pronajímají studenti ve více lidech," řekl makléř Petr Hloušek z hradecké realitní kanceláře Palace Reality. Dodal, že studenti jsou ochotni platit za osobu přibližně 2500 korun, což odpovídá ceně za lepší pokoje na kolejích.     V Hradci Králové každoročně neuspěje několik stovek studentů se žádostí o ubytování na kolejích, kromě bytů byl v minulých letech také velký zájem o ubytování ve vytápěných chatkách v autokempu Stříbrný rybník.     

sja snm



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:01

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze