Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       MfD: Topolánek napsal Kuchtové ostrý dopis s ultimátem

MfD: Topolánek napsal Kuchtové ostrý dopis s ultimátem

Praha 24. září (ČTK) - Premiér Mirek Topolánek (ODS) podle Mladé fronty Dnes (MfD) poslal ministryni školství Daně Kuchtové (Strana zelených) "ostrý dopis" s ultimátem. Podle něj mu musí do 4. října odpovědět na otázky týkající se přípravy operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace, který může české vědě přinést až 68 miliard korun z EU. "Bez jejich zodpovězení není možné při přípravě programu dále pokročit," varoval Topolánek, píše deník. Za přípravu programu je nyní Kuchtová kritizována.     MfD píše, že Topolánek chce od Kuchtové například odpověď na otázku, které tři až čtyři vědecké projekty mají největší šanci na úspěch a jak se budou vybírat. Zajímá ho také, jak se uchazeči dovědí o detailech programu či jak to udělat, aby se peníze z EU dostaly i do Prahy, kde je soustředěna většina českého výzkumu, ovšem peníze by tam z programu neměly směřovat. Někteří lidé z ministerstva vidí za dopisem ruku exministryně školství a teď poradkyně Topolánka Miroslavy Kopicové.     Podle MfD je Topolánek přesvědčen o tom, že Kuchtová zanedbala komunikaci s Evropskou komisí i s vládní Radou pro výzkum a vývoj. Kuchtová tyto výtky odmítá, připomíná deník s tím, že o komunikaci se starají její náměstci Jaromír Soukup a Dušan Lužný.     Topolánek před týdnem prohlásil, že Kuchtovou zatím neodvolá. Podle něj vznikl zásadní problém s přípravou programů pro čerpání evropských fondů už za vlády sociální demokracie. Současně uvedl, že na Kuchtové nyní je, aby čerpání peněz zajistila. Očekává také personální změny v jejím týmu.     Podle MfD se za Kuchtovou postavila nadpoloviční většina širšího vedení Strany zelených. Kuchtová řekla, že nebude volat po rozpadu koalice, pokud přijde o funkci. Nemůže ale ručit za to, jak se zachovají její kolegové ve straně, informuje MfD.     



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:09

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze