Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Nové knihy

Nové knihy

NUTRIČNÍ PODPORA - Praktický rádce pro sestry


Zuzana Grofová Kniha je ucelená publikace zaměřená především na praktické provádění nutriční podpory v lůžkových i ambulantních zařízeních a domácí péči. Kniha je určena sestrám pracujícím na lůžkových odděleních i ambulancích, léčebných i sociálních ústavech, v komunitní péči, poskytovatelům služeb domácí péče, všem zájemcům širší veřejnosti zejména během péče o blízké osoby.

Publikace obsahuje konkrétní údaje o vlastním podávání nutriční podpory, v teoretické části autorka vysvětluje podrobněji popsané techniky. Jednotlivé kapitoly jsou doplněny konkrétními kazuistikami a kontrolními testy.

Díky tomuto členění lze v knize pohodlně a rychle nalézt řešení příslušné situace. Čtenář získá přehled o současných možnostech nutriční podpory a díky kazuistikám i bližší a lidštější pohled na danou problematiku. Po prostudování knihy budou čtenáři z řad odborníků i laiků schopni lépe poskytovat nutriční podporu a zajistit dostatečnou výživu pacientům s ohledem na různá onemocnění jednotlivých částí zažívacího traktu i specifické potřeby různých věkových kategorií. Kniha má 248 stran, cena je 249 Kč. Kód knihy: 01896.


ETIKA V OŠETŘOVATELSTVÍ


Jana Kutnohorská V současné době jediná učebnice etiky, která je svým zaměřením určena pouze studentům ošetřovatelství a zdravotním sestrám. Etika zdravotní sestry má řadu odlišností od etiky lékaře, které vyplývají z jejího poslání, kompetencí a měnícího se postavení ve zdravotnickém týmu. Po prostudování knihy se sestry budou lépe orientovat v problematice ošetřovatelské etiky, budou umět pojmenovat etická dilemata, argumentovat o nich a hledat možná východiska. Kniha jim poskytne vodítko k rozhodování a správnému jednání v nesnadných situacích.

Autorka přednáší etiku pro zdravotní sestry na Ústavu ošetřovatelství a porodní asistence LF UP v Olomouci, na Ústavu sociálního lékařství, odd. ošetřovatelství, LF UK v Hradci Králové. Na specifická témata etiky v ošetřovatelství vystoupila na řadě konferencí v ČR i v zahraničí. Kniha má 164 stran, cena je 169 Kč. Kód knihy: 01898.


Knihy si můžete písemně objednat na adrese Economia a.s., VTÚ, Dobrovského 25, 170 55 Praha 7, e-mail: dagmar.suchmova@economia.cz, nebo na internetové adrese http://knihy.ihned.cz, kde vám zařídí jejich zaslání na dobírku přímo z nakladatelství Maxdorf (informace na tel. čísle 241 011 681), nebo z nakladatelství GRADA Publishing (informace na tel. 220 386 511-12).

Členové ECONOMIA Benefitklubu, kteří u publikace uvedou na objednávce číslo své klubové karty a kód knihy, obdrží 30% slevu.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:10

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze