Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Přijde Zlatuška, Korbel, či Jacques?

Přijde Zlatuška, Korbel, či Jacques?

Kdo nahradí v čele ministerstva školství Danu Kuchtovou? Zatím je pravděpodobné, že se křesla ve vládě prohazovat nebudou a školství povedou opět zelení.

„Ministerstvo školství si ponecháme a všechna jména, která se teď jistě objeví, budou jen spekulace,“ řekl včera šéf zelených Martin Bursík. Ve Sněmovně včera skutečně létala politickými kuloáry řada jmen. Například šéfky poslanců zelených Kateřiny Jacques, brněnského senátora Jiřího Zlatušky či dosavadního náměstka ministra spravedlnosti, nestraníka Františka Korbela.

„Já vedu poslanecký klub. Je to funkce, o kterou jsem stála a ve které chci pokračovat. Spekulace, že mířím na post ministryně, mohu vyloučit,“ řekla Jacques. Na tiskové konferenci, kde oznamovala Kuchtová, že skončí, prohlásila Jacques, že si své kolegyně „velmi váží“ a dokonce ji demonstrativně objala. Ve straně patří Jacques k nejloajálnějším spojencům předsedy Bursíka.

Šéfka lidoveckých poslanců Michaela Šojdrová včera řekla, že v koalici se zřejmě bude diskutovat i o bývalém rektorovi Univerzity Karlovy IvanuWilhelmovi či exministryni Miroslavě Kopicové, která teď radí premiérovi Mirku Topolánkovi. Ten včera řekl, že odchod Kuchtové nebudou následovat další změny ve vládě. Nečeká ani výměny křesel mezi jednotlivými stranami.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:10

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze