Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Ministra hledají zelení hlavně na univerzitách

Ministra hledají zelení hlavně na univerzitách

Nového ministra školství za Danu Kuchtovou teď hledá Strana zelených především mezi akademiky. Padají jména typu bývalé rektorky Univerzity Palackého v Olomouci Jany Mačákové, bývalého rektora Univerzity Karlovy Ivana Wilhelma a ve hře má být podle informací MF DNES i jeden z expertů z Jihočeské univerzity.

Z jakých kruhů má vzejít nástupce Dany Kuchtové, která oznámila rezignaci, včera MF DNES potvrdilo několik zdrojů z vládní koalice.

Nabídku, aby šel do vlády, totiž včera odmítl expert Strany zelených Dušan Lužný, který je členem jejího nejužšího vedení. Nyní také působí na ministerstvu školství jako jeden z poradců Kuchtové. „Ano, nabídku jsem dostal, ale rozhodl jsem se, že ji nepřijmu,“ uvedl včera Lužný.

„Dohodli jsme se s paní místopředsedkyní Kuchtovou, že vybereme kandidáta do vlády společně,“ uvedl včera šéf zelených Martin Bursík. O tom, koho osobně preferuje, nechtěl hovořit, ale ve Sněmovně se včera mluvilo o tom, že by si přál nestraníka. Kuchtová pro změnu za sebe hledá někoho ze členů Strany zelených.

Topolánek se včera k úvahám o tom, kdo bude novým ministrem, nechtěl vyjadřovat, protože ještě ani nedostal rezignaci Kuchtové.

Včera se spolu ve Sněmovně setkali ještě se zástupci akademické obce. Řešili, jak dostat z Evropské unie co nejrychleji miliardy pro školství, vědu a výzkum. Kuchtová se rozhodla z vlády odstoupit právě kvůli sílící kritice, že ministerstvo školství není připraveno na čerpání miliard z Evropské unie.

„Pokud by odvolala svého náměstka Jaromíra Soukupa, ve vládě mohla určitě zůstat,“ řekl přitom včera předseda lidovců Jiří Čunek. Soukup měl dosud na ministerstvu na starosti evropské fondy.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:10

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 14.06 2024 09:05 , © Univerzita Karlova v Praze