Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Zrušit naši nemocnici? O tom nic nevím

Zrušit naši nemocnici? O tom nic nevím

První lékařská fakulta Univerzity Karlovy spolu s Všeobecnou fakultní nemocnicí vytváří pedagogickozdravotnický komplex, který je největší vědecko-výzkumnou základnou v oblasti medicíny v České republice.

Je zde poskytována komplexní a špičková medicína nejen Pražanům, ale obyvatelům celé republiky díky úzkému propojení fakulty a Všeobecné fakultní nemocnice – teoretických a klinických pracovišť.

V současné době odborná komise Ministerstva zdravotnictví ČR pod vedením prvního náměstka Marka Šnajdra zpracovává údaje, které mají zmapovat situaci pražského zdravotnictví, a na základě objektivní analýzy má nalézt řešení ke zlepšení struktury a rozvoje.

Je dobře, že taková iniciativa existuje a 1. LF se práce v této komisi aktivně účastní spolu se zástupci dalších fakult, zástupci poskytovatelů, magistrátu hl. města Prahy a zdravotních pojišťoven.

Ministerstvo mapuje situaci

Právě proto se mohu jasně vyjádřit, a vyvrátit tak některé informace z tisku. Práce komise je ve stadiu sběru dat pro účely podrobného mapování situace a provedení analýzy alternativ řešení optimalizace lůžkových zdravotnických zařízení v Praze. V této době neexistuje žádná konečná varianta řešení, bez odborných podkladů dokonce ani nemůže. Mohu však jednoznačně prohlásit, že v žádném z dokumentů není zmínka o rušení, nebo dokonce o likvidaci Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí, kde denně vyučujeme okolo dvou tisíc studentů 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy – budoucích lékařů, stomatologů a také dalších zdravotnických pracovníků.


TOMÁŠ ZIMA, děkan 1. LF UK


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:06

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze