Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Lékařská fakulta znovu otevře obor všeobecná sestra

Lékařská fakulta znovu otevře obor všeobecná sestra

Od příštího školního roku by měli na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Plzni opět po dvou letech otevřít bakalářský obor všeobecná sestra, který zájemci mohou nyní v Plzni studovat jen na soukromé škole Ilony Mauritzové. Zde musí ovšem zaplatit školné kolem 30 tisíc korun za rok.

„Pro školní rok 2008/2009 by mělo být přijato dvacet sester do denního tříletého studia a 20 až 30 zájemkyň nebo zájemců na kombinovanou, dříve večerní formu studia,“ uvedl Václav Fessl z plzeňské lékařské fakulty, který připravuje obor k akreditaci. Lékařská fakulta bude při výuce spolupracovat se státní Střední zdravotnickou školou v Plzni, kde by měla probíhat výuka především praktických předmětů, jako jsou například základy ošetřovatelství, klinické předměty zase zajistí lékařská fakulta. „Zjednodušeně řečeno, využijeme z ekonomických důvodů možností střední školy, která poskytne své kapacity, jež má na vyšší odborné škole,“ dodal Fessl.

Zároveň připomněl, že více uchazečů se v příštích letech do bakalářského programu přijímat nebude. „Jde nám hlavně o zachování kvality absolventů, kteří nemají problém uplatnit se například v anglických nemocnicích,“ uvedl Fessl. Při přijímání do práce v prestižních nemocnicích v Anglii, kam se letos dostaly dvě absolventky oboru ošetřovatelství, rozhoduje podle Fessla i pověst fakulty. „A samozřejmě jazyková vybavenost zdravotníků,“ dodal.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:07

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze