Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Český zástupce uspěl v mezinárodní astronomické soutěži

Český zástupce uspěl v mezinárodní astronomické soutěži

Praha 8. října (ČTK) - Zástupce České republiky Jan Fait uspěl v Mezinárodní astronomické olympiádě, která v neděli skončila na ukrajinském Krymu. Student Arcibiskupského gymnázia v Praze v soutěží získal druhé místo. Česká republika se olympiády účastnila poprvé, sdělila dnes ČTK Kateřina Böhmová z tiskového odboru ministerstva školství.     Českou republiku zastupovalo v soutěži pět finalistů české Astronomické olympiády. Na mezinárodní klání se připravovali na soustředění ve hvězdárně ve Valašském Meziříčí. Účastníci řešili teoretické a praktické úlohy, v pozorovacím kole museli prokázat znalosti hvězdné oblohy.     Ziskem druhého místa Česko uspělo mezi více než dvěma desítkami států, ostatní čeští účastníci si přivezli z Krymu čestná uznání.     V České republice se Astronomická olympiáda v letošním školním roce bude konat popáté. V minulých ročnících se školního kola účastnilo 3000 až 4000 žáků ze stovek škol, do korespondenčního kola přišlo v posledním ročníku asi 350 prací.     

pap rot 



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:14

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze