Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Lékařská fakulta? To je malý Babylon, řekl proděkan

Lékařská fakulta? To je malý Babylon, řekl proděkan

Hradec Králové/ Malý Babylon. Tak by se dalo říkat Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Počet studentů ze zahraničí v sobotu ještě zvýšila slavnostní imatrikulace v centru Aldis.

„Letos jsme přijali do všeobecného lékařství 57 cizinců a na zubní lékařství se hlásí 21 lidí ze zahraničí z více než dvaceti zemí. Dohromady jich na fakultě máme 270 z třiceti států. A to se sem ještě bohužel nedostane spousta vynikajících lidí kvůli byrokratické vízové politice tohoto státu,“ řekl proděkan lékařské fakulty Miroslav Kuba.

Mezi nováčky patří také čtyři řádové sestry z Indie a Srí Lanky.

„Dozvěděli jsme se, že tahle škola má dobrou úroveň, proto jsme tady. Chceme získat základy všeobecného lékařství, abychom mohli pomáhat doma v nemocnicích,“ uvedla Vimala Chellia z města Tamil Nadu na jihu Indie.

V Hradci Králové jsou sestry druhý týden. „Město je moc hezké, ale už v tuhle chvíli je na nás trochu chladno.“

Domů se dostanou dvakrát za rok. „Kromě běžných nemocí se u nás v určitých obdobích množí infekční onemocnění, především pak střevní choroby,“ řekla Chellia.

Dodala, že dříve špatná úroveň indického zdravotnictví se začíná rychle vylepšovat. „Mnoho lékařů získalo vzdělání na prestižních školách v zahraničí, takže péče o nemocné je už mnohem lepší.“


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:14

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze