Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Praha má v EU největší koncentraci studentů k počtu mladých

Praha má v EU největší koncentraci studentů k počtu mladých

Brusel 5. října (zpravodaj ČTK) - V Praze žije v rámci Evropské unie nejvíce vysokoškolských studentů v přepočtu na populaci mladých lidí. Mezi 267 regiony z 27 členských států EU je jich jen osm, kde na každých sto obyvatel ve věku 20 až 24 let připadá více než stovka studentů. Vyplývá to z údajů Eurostatu, které dnes v Bruselu zveřejnil evropský statistický úřad Eurostat.     

Kromě Prahy, kde na 100 mladých lidí připadá 150 studentů, do této osmičky spadá ještě například Vídeň (126), Brusel (120) či Bratislavský kraj (106). Podle údajů Eurostatu jsou však současně střední Čechy, které českou metropoli obklopují, mezi evropskými regiony oblastí s vůbec nejnižším podílem studentů v poměru k počtu mladých ve zmiňované věkové skupiny. Ve středočeském regionu připadají na stovku mladých lidí pouze čtyři studenti.     

Méně než 30 studentů na sto mladých osob zaznamenali evropští statistici v méně než čtyřech desítkách regionů EU. Ke statistikám vycházejícím z údajů za rok 2004 Eurostat dodává, že to, že na stovku mladých připadá v několika případech i více než sto studentů, je možné vysvětlit skutečností, podle níž studentská populace zahrnuje zástupce všech možných věkových skupin. Studenti navíc mohou být registrováni buď jako obyvatelé ve svém domovském regionu, či tam, kde navštěvují školu.


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:13

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze