Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Zelení se dosud nedohodli na nástupci Kuchtové

Zelení se dosud nedohodli na nástupci Kuchtové

Praha 2. října (ČTK) - Vicepremiér a šéf zelených Martin Bursík a odstupující ministryně školství Dana Kuchtová se dosud nedohodli na jejím nástupci. V pondělí večer se sešli, aby se vzájemně informovali o svých návrzích. "Dali jsme dohromady seznam, který si ale nepřejeme zveřejnit. Osobnosti, o kterých jsem v souvislosti s ministerskou funkcí už mluvila, jsou na seznamu," řekla Kuchtová ČTK před odletem do Bruselu, kde dnes stráví celý den.     

Kuchtová chce, aby se jejím nástupcem stal její náměstek a stranický kolega Dušan Lužný. Lužný přijal nabídku, aby jeho jméno bylo mezi těmi, z nichž budou zelení vybírat budoucího ministra školství, v pondělí. "Že Dana Kuchtová preferuje mě, mě těší," řekl. Další kandidátkou by podle odstupující ministryně mohla být poslankyně Olga Zubová (SZ).     

Dnešní Mladá fronta Dnes (MfD) píše, že nástupkyní Kuchtové by se mohla stát rektorka ústecké Univerzity Jana Evangelisty Purkyně Iva Ritschelová. Podle deníku s ní Kuchtová už jednala. "Mohu potvrdit, že určitá jednání proběhla. Musela bych si ale vyřešit spoustu závazků, které mám vůči univerzitě i regionu," řekla nestranička Ritschelová MfD. Podle deníku se Bursík při výběru nechce nechat tlačit časem a nevadilo by mu, kdyby ministerstvo dočasně řídila první náměstkyně Eva Bartoňová, která je v úřadu za ODS.     

Na ministerstvu mezitím došlo k další personální změně na postu náměstka pro veřejné zakázky, vnější vztahy a komunikaci. V pondělí svůj odchod definitivně oznámil Jaromír Soukup, který měl v poslední době na starosti také přípravu operačních programů, kvůli jejichž kritice Kuchtová minulý týden oznámila rezignaci. Dnes na jeho místo podle Kateřiny Böhmové z tiskového odboru nastoupil místopředseda zelených Martin Tichý.     

rem pap mkv


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:12

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze