Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Rádio Česko: Náměstek Soukup skončil na ministerstvu školství

Rádio Česko: Náměstek Soukup skončil na ministerstvu školství

Praha 1. října (ČTK) - Náměstek ministryně školství Jaromír Soukup odešel z úřadu. Soukup o svém záměru odstoupit informoval už minulý týden po rozhodnutí Dany Kuchtové (SZ) rezignovat na ministerskou funkci. Uvedl tehdy, že kritika koaličních partnerů směřovala zejména na jeho osobu. K dnešnímu dni jsem už exnáměstkem, řekl dnes v pořadu Rádia Česko.     

"Myslím, že to bylo na místě. Moje osoba evidentně byla překážkou koaličním partnerům i části Strany zelených a paní mistryni jsem navrhl, že svoje působení na ministerstvu ukončíme dohodou, a tak se i stalo. Ve čtvrtek jsme se dohodli," řekl dnes Rádiu Česko Soukup.     

Soukup měl na ministerstvu na starosti veřejné zakázky, vnější vztahy a komunikaci. Ministryně mu v září svěřila i operační programy, kvůli jejichž kritice se minulé úterý rozhodla odejít z vedení úřadu.     

Místopředseda zelených Martin Bursík Kuchtové několik dní před jejím rozhodnutím doporučil Soukupa odvolat. Ministryně to však odmítla s vysvětlením, že fondy má na starosti krátce, je proto tedy jasné, že za problém neodpovídá. Soukup čelil kritice i dříve, jako majitel mediální agentury Médea byl v tisku obviňován z toho, že svoji agenturu využil k propagaci úřadu. S Bursíkem dlouhá léta úzce spolupracoval, podle Kuchtové se však jejich názory v poslední době rozešly. Soukup pomáhal zeleným s financováním kampaně, která je loni v létě vynesla do sněmovny.     

pap rem mkv


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:11

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze