Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Německo nabízí stipendia pro studenty a vědce

Německo nabízí stipendia pro studenty a vědce

Praha 28. září (ČTK) - Německo nabízí stipendia pro studenty, doktorandy a vědce pro akademický rok 2008 až 2009. Nabídku zveřejnila Německá akademická výměnná služba (DAAD), sdělilo ČTK německé velvyslanectví v Česku. Podle zastupitelského úřadu má šanci stipendium získat asi stovka uchazečů. Studenti mohou dostat příspěvek na letní kurzy na německých vysokých školách. Týká se to lidí, kteří studují germanistiku, ekonomii, inženýrské či jiné vědní obory. Další část stipendií je určena mimo jiné pro doktorandy a mladé vědce pro jejich výzkum.     

DAAD je sdružení německých vysokých škol, jehož úkolem je podpora mezinárodní akademické spolupráce, tedy i podpora výměnných pobytů studentů a vědců. Stipendijní programy DAAD se týkají letních univerzitních kurzů, stipendií pro studenty vysokých škol až po stipendia pro doktorandy a vědce.     

Například v jednom z minulých akademických roků dostalo stipendium k absolvování letního univerzitního kurzu 55 vysokoškoláků. Úspěšní byli mimo jiné germanisté, vědci dostali 21 stipendií. Velice úspěšní byli uchazeči z České republiky v programu, který je zaměřen na vědce z oblasti biotechnologií. Uzávěrka pro většinu stipendií je s výjimkami 15. listopad. Zájemci se mohou hlásit adrese Akademická informační agentura, Dům zahraničních služeb ministerstva školství, Senovážné náměstí 26, Praha 1. Bližší informace lze nalézt na www.daad.cz a www.dzs.cz/aia.     

lp jpt



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:11

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze