Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Kuchtová dnes zhodnotí své působení v čele ministerstva školství

Kuchtová dnes zhodnotí své působení v čele ministerstva školství

Praha 4. října (ČTK) - Odstupující ministryně školství Dana Kuchtová (SZ) bude dnes bilancovat své devítiměsíční působení ve funkci. Kuchtová předala premiérovi Mirku Topolánkovi demisi ve středu kvůli napětí kolem čerpání peněz z evropských fondů. Uvolněné křeslo obsadí opět zelení, zatím ale nerozhodli, koho nominují. Kuchtová jako svou dočasnou nástupkyni do chvíle, než bude vybrán nový ministr, doporučuje svou první náměstkyni Evu Bartoňovou. O dočasném vedení resortu měli ve středu jednat lídři koaličních stran.     

V závěru minulého školního roku Kuchtová označila za své úspěchy především odklad státních maturit a rozvoj školské reformy. V létě však obdržela z Bruselu kritiku přípravy operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace, který byl Evropské komisi zaslán krátce po jejím příchodu na ministerstvo. Před více než měsícem se řízením obou programů ministerstva školství začala zabývat i lidovecká poslankyně Michaela Šojdrová, následovaly ji mimo jiné vysoké školy.     

Přes svoji obhajobu, že za zdržení přípravy nesou odpovědnost hlavně její předchůdkyně, se nakonec Kuchtová rozhodla z vedení úřadu odejít. Spolu s ní ukončil práci na ministerstvu i její náměstek Jaromír Soukup, který měl programy v poslední době na starosti. Kuchtová by nyní v čele ministerstva ráda viděla svého dosavadního náměstka Dušana Lužného. Spekuluje se však i o dalších možných nástupcích, například o rektorce ústecké univerzity Ivě Ritschelové.     

pap rem vjk 


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:13

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze