Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Muzeum betlémů už má ředitelku

Muzeum betlémů už má ředitelku

Třebechovické muzeum betlémů se dočkalo nového ředitele. Stává se se jím opět žena, 33letá Silvie Hlaváčková. Nová ředitelka přichází v době, kdy bude třebechovické muzeum celý listopad uzavřeno kvůli pravidelné údržbě.

Jak výběrové řízení na nového ředitele vypadalo? Přihlásilo se deset úchazečů. Rada města všechny pozvala na své středeční jednání. Přišlo jich devět. „Přítomen byl také vedoucí oddělení kultury a památkové péče krajského úřadu Pavel Mertlík. Rada města rozhodla, že novou ředitelkou bude Silvie Hlaváčková z Hradce Králové,“ oznámil starosta Jiří Němec. Nová ředitelka vystudovala na Husitské teologické fakultě UK judaismus, tedy židovské tradice a zvyky, ale také psychosociální vědy. Třebechovické muzeum betlémů a jeho největší klenot, národní kulturní památka Proboštův mechanický betlém si zasluhují větší pozornost a také úcty,“ řekla. Silvie Hlaváčková má spoustu nových nápadů. Ve funkci vystřídala Zitu Zemanovou, která se stala ředitelkou muzea v Roztokách u Prahy.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:20

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze