Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Lužný dnes znovu obhajoval změnu názvu diplomové práce

Lužný dnes znovu obhajoval změnu názvu diplomové práce

Praha 15. října (ČTK) - Náměstek ministerstva školství a kandidát republikové rady zelených na ministerské křeslo Dušan Lužný dnes znovu vysvětloval, proč ve svém životopise vypustil z názvu své diplomové práce slova o marxismu-leninismu. Nejen, že je název příliš dlouhý, ale zmínka o marxismu-leninismu byla úlitba tehdejším poměrům na vysokých školách, uvedl v prohlášení, které ČTK poskytl tiskový odbor úřadu. Zkrácení však pokládá za svoji chybu, kterou nesledoval postranní úmysly.     Okolnosti Lužného kandidatury v úterý možná projedná sněmovní klub zelených. Tématem se bude zabývat v případě, že zasedání bude přítomen předseda zelených Martin Bursík. Návrat z New Yorku naplánoval na úterní dopoledne. Už o víkendu reagoval na zprávu o zkreslení údajů v životopise poznámkou, že jde o veliký etický problém. Za vypuštění části názvu Lužného v předchozích dnech kritizovala například předsedkyně lidoveckého poslaneckého klubu Michaela Šojdrová.     Diplomová práce, s níž Lužný v roce 1987 absolvoval vysokoškolské studium má podle něj plný název Počátky kritiky fráze v umělecké komunikaci jako sociologický problém s podtitulem Krausova kritika žurnalismu a odcizené komunikace ve světle marxisticko-leninské sociologické interpretace. Ve svém životopise však Lužný napsal, že se jeho diplomová práce jmenuje Krausova kritika jazykové fráze.     Lužný dnes uvedl, že podtitulek ve své práci původně neměl a doplnil jej až na návrh tehdejšího děkana. Podle něj originální název i s podtitulkem neodpovídá obsahu jeho práce. V této souvislosti poznamenal, že oboru sociologie, který vystudoval, se rovněž muselo říkat marxisticko-leninská sociologie. Tento název však podle něj ve svém životopise absolventi oboru rovněž neuvádějí.     Náměstek se hájil také tím, že název je příliš dlouhý a ani nikdo z novinářů, kteří o tématu psali, jej neuvedl přesně. On sám se prý musel podívat na internet do katalogu knihovny Masarykovy univerzity v Brně, jak vlastně zní.     Lužného na ministerstvu školství příliš nechce premiér Mirek Topolánek. Vadí mu, že byl poradcem kritizované a odstoupivší Dany Kuchtové (SZ). Právě Kuchtová jej za svého nástupce navrhla. Pokud Lužný mezi zelenými či u premiéra neobstojí, bude Strana zelených hledat jiného kandidáta.     Kuchtová v neděli uvedla, že pokud nebudou koaliční partneři respektovat nominaci Lužného, nevylučuje, že její straničtí kolegové otevřou debatu o vystoupení z koalice. "Hrozí to, osobně ale nejsem zastáncem takového řešení," řekla dnes ČTK.     

pap rem mal



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:17

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze