Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Právnická fakulta získala novou simulovanou soudní síň

Právnická fakulta získala novou simulovanou soudní síň

Praha 12. října (ČTK) - Právnická fakulta Karlovy univerzity dnes otevřela novou půdní vestavbu. S novými učebnami získala škola i unikátní simulovanou soudní síň, která studentům umožní vyzkoušet si soudní jednání, sdělil dnes děkan fakulty Aleš Gerloch. Vestavba přišla fakultu na zhruba 51 milionů korun. Ve čtvrtém poschodí, respektive podkroví, vzniklo pět seminárních místností, tři počítačové učebny, malá zasedací síň a dvě kanceláře. Unikátní je vybudování simulované soudní síně pro 35 pasivně a 10 aktivně vystupujících.    

"Síň bude sloužit při výuce k simulaci soudního procesu v občanském a trestním řízení, ale i při zvláštních typech řízení. Bude to jakási škola hrou. Studenti připraví pod vedením učitele nějaký případ a aktivně se do procesu zapojí. Sami si vyzkouší roli obhájce, žalobce nebo soudce. Simulace umožní studentům aktivní zasahování do případu a vyhodnocování jednotlivých kroků," vysvětlil Gerloch s tím, že další studenti budou moci proces sledovat pomocí přenosu webovou kamerou.     

Realizace půdní vestavby probíhala za plného provozu školy od dubna 2003 do srpna 2007 a je prvním rozšířením kapacit budovy od jejího dokončení v roce 1931. Rozšíření prostor vyšlo Právnickou fakultu na zhruba 51 milionů korun, přičemž stavební práce stály 44 miliónů, ostatní finanční prostředky byly určeny na vybavení interiérů, počítačovou a audiovizuální techniku. Na rekonstrukci přispělo ministerstvo školství.     

Budova fakulty je zapsána v seznamu kulturních památek, a proto projekt vestavby musel probíhat ve shodě s památkáři. "Nesměl být nijak narušen vnější vzhled. Například spojovací chodby jsme museli vytvořit z drátového skla, z kterého je i stávající světlík," dodal tajemník fakulty Tomáš Horáček. Neoklasicistní budovu Právnické fakulty na náměstí Curieových navrhl architekt Jan Kotěra. Za svého života už nestihl projekt realizovat. Stavbou byl v letech 1924 až 1931 pověřen jeho kolega Ladislav Machoň.

sdv vjk


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:16

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze