Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Návštěva princezny Anny v Česku

Návštěva princezny Anny v Česku

Jolana VOLDÁNOVÁ, moderátorka

--------------------

Program doslova po minutách, tak nabitý diář má britská princezna Anna na návštěvě České republiky. Dnes jejímu programu dominovala hlavně charita. Navštívila pečovatelský domov v Praze a setkala se i s představiteli nadace manželů Klausových.


Roman FOJTA, redaktor

--------------------

Kroky princezny Anny směřovaly tam, kam před sedmi lety přišel i její bratr Charles. Pečovatelský Domov Sue Ryder v Praze, který spadá pod mezinárodní organizaci se sídlem v Británii, se stará o šestapadesát klientů.


Matěj LEJSAL, ředitel Domova Sue Ryder

--------------------

My to vnímáme jako velké ocenění práce, práce těch, kteří pečují o seniory, kteří jim poskytují nejenom zdravotní, ale i sociální služby.


Roman FOJTA, redaktor

--------------------

Princezna se setkala i se dvěma britskými klientkami domova. Rodilá Londýňanka Yvonne Šebestáková se za války provdala za českého vojáka. Pak se s ním odstěhovala do bývalého Československa a v devadesátých letech stála u zrodu domova.


Yvonne ŠEBESTÁKOVÁ, klientka Domova Sue Ryder

--------------------

No, jednak ona to obdivovala, že jo, samozřejmě. Pak nemohla pochopit jakto, že jsme pořád tady my dvě.


Roman FOJTA, redaktor

--------------------

Princezna Anna si prohlédla i projekt budovy pro lidi postižené Alzheimerovou chorobou. Vedení domova doufá, že po její návštěvě sežene chybějících dvacet milionů korun. Z Domova Sue Ryder odjela princezna Anna do Lán na setkání s manželkou českého prezidenta Livií Klausovou.


Eva PLÁNIČKOVÁ, redaktorka

--------------------

V Lánech čekaly děti z dětských domovů ze všech koutů Česka. Vstávaly i ve čtyři hodiny ráno. Ty nejmladší se ale těšily na princeznu se závojem a korunkou.


Matouš JAKUBEC

--------------------

Já jsem si jí představoval takovou mladší.


Livie KLAUSOVÁ, manželka českého prezidenta

--------------------

Není to každý den, co potkáváme princezny a myslím si, že je to dáma velmi příjemná a samozřejmě má ten správný princeznovský odstup.


Eva PLÁNIČKOVÁ, redaktorka

--------------------

Kamenný výraz ve tváři aristokratky ale nakonec aspoň na chvíli roztál. Na velké emoce ale nebyl čas, návštěvní maratón totiž vzápětí pokračoval. Ještě odhalení pamětní desky a na závěr kriketový zápas.

Princezna Anna má program naplánovaný na minuty. Napilno bude mít i zítra. Před odletem z Prahy chce ještě stihnout návštěvu Karlovy Univerzity a Senátu.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:18

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze