Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Nejlepší studenti dostali peníze

Nejlepší studenti dostali peníze

Mladá fronta DNES - Plzeňský kraj

15.11.2007, autor: mak

Plzeň - Nejlepší studenti a doktorandi z plzeňských veřejných vysokých škol mají důvod k radosti: získali totiž stipendium Plzeňského kraje za výborné studijní výsledky a vědeckou činnost. Ocenění převzali v rámci slavnostního zasedání Vědecké rady Západočeské univerzity.

„Stipendium Plzeňského kraje se uděluje už od roku 2004 nejlepším studentům a doktorandům fakult plzeňských veřejných vysokých škol při příležitosti Dne boje za svobodu a demokracii. V letošním roce ocenění předával náměstek hejtmana Plzeňského kraje Václav Červený,“ říká Jana Filípková, mluvčí krajského úřadu.

O udělení stipendia Plzeňského kraje se jednalo na šedesátém zasedání Rady Plzeňského kraje, která se konala 13. listopadu. Udělení stipendia pro kandidáty ze Západočeské univerzity i z Lékařské fakulty univerzity Karlovy v Plzni radní ani v jednom případě nezpochybnili.


Stipendia za sto šedesát tisíc


„Kraj ze svého rozpočtu vyčlenil sto šedesát tisíc korun, z čehož každá z fakult získá pro své studenty dvacet tisíc korun. Většina fakult, kromě fakulty elektrotechnické, nominovala pouze jednoho studenta,“ doplňuje Filípková.

A kdo konkrétně obdržel peníze? Richard Lipka z fakulty aplikovaných věd, Iva Šmrhová a Marcela Větrovská z fakulty elektrotechnické, Tereza Zíková z fakulty filozofické, Irena Vlachynská z fakulty pedagogické, Daniel Starka z fakulty právnické, Miloslav Cink z fakulty strojní, Jan Dienstbier z ústavu umění a designu a Ondřej Vyčítal z Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni.

Na slavnostním zasedání Vědecké rady Západočeské univerzity v Plzni byly ve středu uděleny také čestné doktoráty, univerzita představila i pět nových profesorů a jedenáct docentů.








Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:23

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze