Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Julínek se pokusí uklidnit pacienty a vysvětlit plány rektorům

Julínek se pokusí uklidnit pacienty a vysvětlit plány rektorům

    Praha 19. listopadu (ČTK),   nam rot 

Uklidnit vylekané pacienty a vysvětlit plány se vznikem univerzitních nemocnic chce ministr zdravotnictví Tomáš Julínek (ODS) na dvou schůzkách, které ho dnes čekají. Rektor Univerzity Karlovy Václav Hampl požádal o vysvětlení poté, co ministr odvolal ředitele Ústavu hematologie a krevní transfuze (ÚHKT) profesora Pavla Klenera. Pacienti dali najevo své obavy ze zániku zařízení na čtvrteční demonstraci.      Julínek novinářům potvrdil, že chce do univerzitních nemocnic sloučit dosud samostatné ústavy. K Všeobecné fakultní nemocnici (VFN) chce připojit ÚHKT a Revmatologický ústav. Ucelené univerzitní centrum by mělo vzniknout také z Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM), Fakultní Thomayerovy nemocnice a Endokrinologického ústavu. Julínek argumentuje úsporami a soustředěním prostředků i odborníků do špičkových center léčby i výzkumu. Pacienti se ale bojí, že po spojení do větších celků dobře fungující ústavy zaniknou.      Koncepci pražského zdravotnictví zpracovává skupina odborníků na ministerstvu, do konce roku má zveřejnit návrhy. Rektoři trvají na tom, aby se tyto návrhy tvořily ve spolupráci s univerzitou. Julínek s nimi probere návrh zákona o univerzitních nemocnicích.    



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:24

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze