Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Klaus jmenoval 87 nových profesorů

Klaus jmenoval 87 nových profesorů

 Praha 5. listopadu (ČTK) - Vysoké školy dnes získaly téměř devět desítek nových profesorů. Prezident Václav Klaus jim v pražském Karolinu předal na návrh vědeckých a uměleckých rad škol jmenovací dekrety.     "Já pevně věřím, že tento okamžik berete velmi vážně a velmi zodpovědně," řekl Klaus nově jmenovaným profesorům. Předseda České konference rektorů Jan Hron podotkl, že jmenování profesorů je významnou událostí nejen pro akademickou obec, ale i pro celou společnost. Myslí si, že vysoké školy by měly umět popularizovat poznatky tak, aby byly srozumitelné pro širokou veřejnost.     Mezi 87 nově jmenovanými profesory jsou hlavně pedagogové dvou nejžádanějších univerzit. Univerzita Karlova v Praze a Masarykova univerzita v Brně jich dnes získaly dohromady téměř čtyři desítky. Další profesoři přibyli například Vysoké škole ekonomické v Praze, Českému vysokému učení technickému v Praze nebo Univerzitě Palackého v Olomouci.     Profesorský titul dnes získalo 16 žen. "Pocit je to krásný, je zatím spousta práce. Já i ve vztahu ke svému věku cítím, že je to velký úspěch," řekla ČTK po převzetí dekretu čtyřicetiletá Eva Straková, která se specializuje na výživu, zootechniku a zoohygienu na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně.     Osobně prý nikdy nevnímala, že by byl zisk nejvyššího akademického titulu pro ženu náročnější než pro muže. Mezi jmenovanými profesory byl například také dramatik Arnošt Goldflam, kterému předal Klaus dekret na návrh umělecké rady Janáčkovy akademie múzických umění v Brně.     

pap rot



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:22

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze