Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Školství by mohlo dostat o miliardu navíc, hledá se kompromis

Školství by mohlo dostat o miliardu navíc, hledá se kompromis

Praha 28. listopadu (ČTK) - Školství by v příštím roce mohlo ze státního rozpočtu dostat téměř o miliardu víc, než vláda původně navrhla. Navýšení školské kapitoly o tuto částku při dnešním jednání sněmovny navrhnou poslanci Miloš Melčák a Michal Pohanka. Melčák ČTK řekl, že jsou spolu s Pohankou připraveni rozpočet podpořit, mají ale tuto podmínku.

Podobný požadavek vzhledem k rozpočtu vznášejí i poslanci Strany zelených. Podle neoficiálních informací ČTK koaliční jednání směřují právě ke zvýšení školského rozpočtu zhruba o jednu miliardu korun. Další peníze na školství musí poslanci získat z jiných rozpočtových kapitol, protože sněmovna již celkové výdaje a příjmy rozpočtu v říjnu schválila. Asi o půl miliardy korun má být snížena položka určená na podporu exportu, o 200 milionů peníze na podporu zaměstnanosti a o dalších 200 milionů finance na výplaty podpory v nezaměstnanosti.

Poslanecká sněmovna dnes pokračuje v projednávání návrhu státního rozpočtu na příští rok. Na programu má takzvané druhé čtení tohoto klíčového zákona, kdy vyslechne návrhy sněmovních výborů i jednotlivých poslanců na přesuny peněz uvnitř rozpočtu. O navržených změnách i o rozpočtu jako celku dolní komora definitivně rozhodne ve třetím čtení, které přijde na řadu zřejmě příští týden ve středu.

ner hj rot


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:26

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze