Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Vicepremiér Bursík dnes předá ceny vědcům a studentům

Vicepremiér Bursík dnes předá ceny vědcům a studentům

Praha 26. listopadu (ČTK) autor: hck mkv

Šest vědců a pět studentů dnes převezme ceny ministra školství za mimořádný přínos vědě a výzkumu. Ceny předá místopředseda vlády Martin Bursík pověřený řízením resortu. ČTK o tom informoval Ondřej Gabriel z tiskového odboru ministerstva.      

Ceny za výzkum se udělují za významnou badatelskou práci publikovanou v posledních pěti letech. Převezme ji například Miroslav Kasal z Vysokého učení technického v Brně za práci na mezinárodním kosmickém projektu družice AMSAT nebo Jan Dušek z Evangelické teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze za výzkum starých aramejských rukopisů.     

 Ceny studentům a absolventům českých vysokých škol se udělují za mimořádné výsledky ve studiu. Letos ji získá třeba klarinetista Irvin Venyš z Akademie múzických umění nebo biochemička Helena Kaiserová z Univerzity Karlovy v Praze.      



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:25

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 13.06 2024 08:37 , © Univerzita Karlova v Praze