Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Předsednictvo a poslanci SZ budou jednat o ministru školství

Předsednictvo a poslanci SZ budou jednat o ministru školství

Praha 26. listopadu (ČTK), autor: tep mal 

Předsednictvo Strany zelených a její poslanecký klub se dnes odpoledne sejdou, aby jednaly o kandidátech na post ministra školství. Nominována je poslankyně za Stranu zelených Olga Zubová, předseda strany Martin Bursík chce přivést svého kandidáta z akademické obce, jeho jméno však tají.      

Zubovou prosazuje do vlády exministryně školství Dana Kuchtová, poslankyně zelených Věra Jakubková i bývalý předseda republikové rady zelených Dalibor Stráský. Stráský spolu s místopředsedy rady původně svolal na neděli 25. listopadu zasedání širšího vedení, aby se ke kandidatuře Zubové vyjádřilo. Po rozhovoru s Bursíkem však záměr zrušil a v neděli na funkci předsedy rady rezignoval. Důvodem odstoupení Stráského byl právě spor ohledně výběru ministra, který podle něj vyhrotil problémy týkající se fungování strany.      

Někteří členové rady včetně Kuchtové Bursíka vyzvali, aby s návrhem na nového ministra vyčkat do zasedání rady, které je svoláno na příští sobotu.     

 Zelení hledají ministra školství už dva měsíce. Premiér Mirek Topolánek (ODS) očekává, že mu Bursík vybraného kandidáta představí do konce týdne. Podle spekulací by mohl v čele resortu stanout bývalý rektor Masarykovy univerzity Jiří Zlatuška.      



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:25

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze