Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       VŠ chybí půl miliardy

VŠ chybí půl miliardy

7.12.2007, autor: (map)


Vysoké školy se zlobí. Příští rok jim bude chybět půl miliardy na provoz. Nebudou tak moci financovat růst počtu studentů. Na včerejším jednání České konference rektorů to řekl její předseda Jan Hron.

Sněmovna v úterý schválila školský rozpočet na příští rok. Oproti původnímu návrhu ve výši 118,3 miliardy sice přiklepla resortu ještě jednu, ale tato částka půjde pouze do regionálního školství.

„To znamená, že je zastaven rozvoj vysokých škol. To, že bude chybět na jejich provoz půl miliardy, bude mít skutečně fatální následky,“ řekl Právu Ohlídal. „Poklesne průměrná částka na jednoho studenta, kterou školy od státu získávají, a to o dva tisíce korun, tedy na 70 tisíc za rok. Buď bude muset být tedy financováno méně posluchačů, což není možné, neboť byli závazně přijati, nebo to bude znamenat snížení kvality vzdělávání,“ dodal Ohlídal.

„Ministr Liška však slíbil, že v průběhu roku bude hledat náhradní zdroje,“ uvedla pro Právo poslankyně zelených Olga Zubová.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:28

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze